До складу ВМС України включать нові військові катери

Прибулі з США патрульні катери пройшли випробування в Одеській області і готові до забезпечення морської безпеки

До складу Військово-морських сил Збройних сил України (ВМС ЗС) завтра офіційно включать патрульні катери типу Island, "Старобільськ", "Слов'янськ", які передали Україні США. Про це повідомляє прес-служба ВМС ЗС України.

Катери вже пройшли випробування і незабаром почнуть чергування щодо забезпечення морської безпеки в водах Чорного і Азовського морів.

"Всі заходи з підготовки та прийому катерів, підготовки екіпажів і підготовки до виходу в море виконані в повному обсязі. На прикладі підготовки екіпажів катерів типу Island ми будемо готувати весь корабельний склад, щоб максимально наблизитися до стандартів НАТО і брати участь у всіх спільних з НАТО завданнях", – сказав командувач ВМС ЗС України адмірал Ігор Воронченко.

Крім катерів типу Island, завтра до складу включать та пошуково-рятувальне судно "Олександр Охрименко".

Зазначимо, катери типу Island - швидкохідні судна, які будувалися протягом 80 - 90-х років для Берегової охорони США. Можуть розвивати швидкість до 54,6 км/ч. Особовий склад - до 18 моряків, у тому числі три офіцери. На озброєнні катерів - автоматична артилерійська установка Mk 38 Mod 0 Bushmaster калібру 25 мм і два кулемети М2НВ калібру 12,7 мм Кораблі також обладнані радіолокаційної станцією, на борту кожного є моторний човен.

Як раніше писав портал "Коментарі", над Чорним морем завершилися навчання авіації ВМС України.

Джерело: https://odessa.comments.ua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися