Робота в Одесі: ТОП-3 сфери із найвищими зарплатами

Високі зарплати у представників робітничих професій

Ринок праці в Одесі потроху почав приходити до ладу. Втім знайти роботу з високооплачуваною зарплатою - завдання не з легких. Журналісти “Коментарів” зібрали інформацію щодо актуальних вакансій в місті та області, а також дізналися, яка середня зарплата в регіоні. 

За інформацією сайтів з пошуку роботи, середня зарплата на Одещині становить 17 5000 тисяч гривень. Водночас, на Work.ua розміщено наразі понад 15 тисяч вакансій. 

Найпопулярніші вакансії в Одесі та середні зарплати: 

Продавець-консультант - 15000 грн

Менеджер з продажу - 22500 грн

Адміністратор - 15000 грн

Водій - 25000 грн

Кухар - 18000 грн

Бухгалтер - 18500 грн

Бариста - 15000 грн

Касир - 14900 грн

Зазначимо, що в списку найвищих заробітних плат першою йде сфера ІТ і комп'ютерної індустрії. Середня зарплата, яка пропонується у вакансіях, — 17 075 грн, середня заплата в резюме — 17 726 грн. 

Другою у списку найвищих заробітних плат йде адміністративна сфера та керівництва середньої ланки. Середня зарплата, що пропонується у вакансіях, — 18 001 грн, середня заплата в резюме — 19 646 грн. 

Третьою в списку найвищих заробітних плат йде сфера будівництва та архітектури. Середня зарплата, яка пропонується у вакансіях, — 16 893 грн, середня заплата в резюме — 20 698 грн.

Крім того, в Одесі Центр зайнятості пропонує безплатно опанувати нову професію. Наразі усі бажаючі мають змогу на базі Одеського центру професійно-технічної освіти (ЦПТО) пройти навчання. Вибір спеціальностей різноманітний. Про це повідомляє Одеська міська рада. Так, у одеситів та гостей міста є можливість отримати диплом за спеціальностями: кондитер, бармен, продавець продовольчих товарів, штукатур, адміністратор, офіціант, електромонтажник тощо  

Крім того, “Коментарі” писали, що Одесі переселенцям надають допомогу в пошуку роботи. З початку війни в місті знайшли прихисток 70,4 тис. внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради. Підшукати роботу допомагає Муніципальний центр сприяння працевлаштуванню внутрішньо переміщених осіб. У середньому у банку вакансій налічується понад 900 одиниць.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися