Переселенцям в Одесі пропонують роботу: які є вакансії

Значна кількість переселенців працевлаштувалася у структури мерії

В Одесі переселенцям надають допомогу в пошуку роботи. З початку війни в місті знайшли прихисток 70,4 тис. внутрішньо переміщених осіб. 

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради. 

Підшукати роботу допомагає Муніципальний центр сприяння працевлаштуванню внутрішньо переміщених осіб. У середньому у банку вакансій налічується понад 900 одиниць.

Так, з червня 2022 року до Центру та його філій звернулися понад 2,3 тис. осіб, працевлаштовані – 768, з яких на підприємства, установи та заклади комунальної власності територіальної громади міста Одеси - 439 осіб, до інших суб’єктів господарювання – 329.

Актуальні професії 

Найбільше працевлаштованих у житлово-комунальних сервісах та комунальних підприємствах – 169, у сферах промисловості, транспорту, будівництва, зв’язку та водопостачання – 164  особи, медичних установах – 146,  закладах освіти – 105, торгівлі – 96.

Значна кількість переселенців була працевлаштована до закладів Департаменту охорони здоров’я Одеської міської ради – 128, Департаменту освіти та науки  – 100 осіб, комунальних підприємств житлового господарства: ЖКС "Вузівський" - 22, ЖКС "Порто-Франківський" - 6, інших комунальних підприємств міста: "Одесміськелектротранс" - 46, "Міські дороги" - 13, "Сервісний центр" - 12, "Міськзелентрест" – 7, "Спеціалізоване підприємство комунально-побутового обслуговування" - 6 тощо.

Серед працевлаштованих осіб, які проживали на адміністративно-територіальних одиницях України, де ведуться бойові дії, переважають мешканці з трьох регіонів: Херсонської, Донецької  та Миколаївської.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що тисячі одеситів, які накопичили борги за послуги з водопостачання та водовідведення, можуть незабаром зіткнутись з блокуванням своїх платіжних карток. З початку травня набули чинності зміни до Закону України "Про виконавче провадження", що дозволяють застосовувати арешт на картки.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Микола

24 травня 2023, 13:13

Слава Украине ! Моей стране надо создавать свое украинское ,,, НАТО ,,, ! Срочно возобновить работу ,,, ДОСААФ,,, приучать всех старшеклассников к реальному ,,, ТРУДУ ,,, с присвоением разрядов согласно специальности ! Проводить всякие другие реформы и это срочно ...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися