В Одесі підбили підсумки акції “Кава з освітою”: скільки вдалося зібрати

Гроші підуть на придбання системи SkyShut

Напередодні Дня Вчителя освітяни з Одеси вирішили, що необхідно присвятити своє професійне свято, захисникам України. На минулому тижні в нашому місті пройшла акція “Кава з освітою”. Усі небайдужі могли придбати напій з тістечком, а гроші актоматино направлять на ЗСУ. Сьогодні в департаменті освіти підбили підсумки заходу.

Так, директор міського департаменту освіти та науки розповіла, що під час акції вдалося зібрати 1 мільйон 725 тисяч 155 гривень. Кошти підуть на придбання системи SkyShut.

“Це гроші, зібрані кожною матусею, яка випікала домашні тістечка і печиво, кожним педагогом, який витратив свій час і приготував чашечку запашної кави, кожною дитиною, яка сплела браслетик, намалювала малюнок! Це спів Діани Софії Руцькоі, яка співала для перехожих і додала до нашої загальної суми ще 21 тисячу. Це кожна копійка , дбайливо зібрана, збережена і перерахована”, - написала Буйневич. 

Нагадаємо, що в Одесі працівники галузі освіти підтримують військових з 2014 року. Разом із дітьми та батьками педагоги й вихователі плетуть маскувальні сітки, готують їжу, виготовляють сувеніри та багато іншого. В міських навчальних закладах регулярно проводяться акції на підтримку ЗСУ. Про це повідомили в Одеській міській раді.

Крім того, цьогоріч в Одесі знову пройшла акція “Перше вересня без квітів”. Батьків та дітей закликали допомогли ЗСУ, а не приносити вчителям букети. Про це повідомили Олена Буйневич - директор міського департаменту освіти та науки. Так, діти на перше вересня йшли до навчальних закладів із смаколиками, кавою, шкарпетками і білизною. Приносили також засоби гігієни, малюнки та дитячі листи із побажаннями українським військовим. Усе, що підготувати школярі та вихованці дитячих садків відправлять захисникам та захисницям.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися