В Одесі люди вшановують пам’ять полеглих захисників України

На Катеринінській площі залишили прапорці на честь полеглих воїнів

Сьогодні в Одесі відзначають День захисників та захисниць України. Рівно о 9.00 все місто на хвилину зупинилося та вшанувало пам’ять усіх полеглих героїв, які ціною власного життя захищали незалежність нашої країни. 

Військові, представники громадських організацій, родичі загиблих та просто небайдужі одесити прийшли до Катерининської площі. Люди перетворили площу у народний меморіал пам'яті про загиблих українських військовослужбовців. На честь кожного воїна родичі встановлюють жовто-блакитний прапорець із його ім'ям або позивним. Таких прапорців там уже десятки

"Ця площа мала дуже тривалу історію. Тепер, коли тут уже розбудовується український прапор, багато людей органічно підтримують ініціативу вшанування пам'яті наших захисників і встановили на честь кожного по маленькому прапорцю. Вважаю, що було б логічним перетворити після перемоги цю площу на Площу захисників і захисниць", - заявив речник одеської 126-ї окремої бригади територіальної оборони Збройних сил України Віталій Гілевич.

Представник 126-ї бригади зазначив, що сподівається, що традиція зупинятися 1 жовтня на хвилину, щоб віддати честь загиблим захисникам, стане в Україні щорічною традицією.

Нагадаємо, що з нагоди свята керівництво Ізмаїльського загону привітало військовослужбовців зі святом та побажало всім нових перемог, успіхів та наснаги. З нагоди свята три військовослужбовці отримали первинні офіцерські звання лейтенант, а решта - відомчі медалі, нагрудні знаки, грамоти та подяки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися