В Одесі нагородили прикордонників в День захисників і захисниць України: подробиці

З нагоди свята три військовослужбовці отримали первинні офіцерські звання лейтенант

Сьогодні в Україні вперше відзначають День захисників і захисниць першого жовтня. Урочисті заходи, присвячені цьому святу,  відбулися вчора в Ізмаїльському прикордонному загоні. Про це повідомили у відомстві. 

За традицією, захід розпочався із вшанування пам’яті полеглих героїв, які поклали своє життя за мир та гідне майбутнє нашої держави. Священик отець Володимир Жук благословив прикордонників та привітав всіх з прийдешнім святом Покрови Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії та Днем.

Керівництво Ізмаїльського загону привітало військовослужбовців зі святом та побажало всім нових перемог, успіхів та наснаги. З нагоди свята три військовослужбовці отримали первинні офіцерські звання лейтенант, а решта - відомчі медалі, нагрудні знаки, грамоти та подяки.

Крім того, представники органів державної влади, під час урочистостей з нагоди Дня міста Ізмаїл та святкового концерту в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті.

Раніше “Коментарі” писали, що в Одесі відзначили заслуги героїв, які стояли на захисті України. Відзнака Президента за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України була посмертно вручена Володимиру Калмику, учителю фізичного виховання Біляївського ліцею № 1, з Одеського району. 

Нагадаємо, що в Одесі відзначали День Військово-морських сил України. З нагоди свята на Думській площі перед будівлею мерії урочисто підняли Військово-Морський Прапор Збройних Сил України, а у парку Перемоги відбулися спортивні змагання серед курсантів та військовослужбовців ВМС. Про це повідомили у пресслужбі Одеської міської ради.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися