Лікарні Одещини отримали препарат Spinraza, який допомагає діткам зі СМА

Один флакон "Spinraza" коштує понад 100 000 доларів

Одеський регіон отримав безкоштовний препарат для лікування дітей з СМА. Про це повідомили у Департаменті охорони здоров’я ОВА. Дороговартісний препарат Spinraza передали одеським медичним закладам, щоб пацієнти зі спінальною м’язовою атрофією могли вчасно отримати ліки. 

15 флаконів препарату Spinraza були отримані Обласною дитячою клінічною лікарнею від Центру громадського здоров’я МОЗ України. За даними 2023 року, в Україні понад 200 дітей страждають цією рідкісною генетичною хворобою. З віком вона паралізує хворого та приковує до інвалідного візка та ліжка, і може призвести до летального результату.

Spinraza - один із трьох наявних у світі препаратів, що застосовуються під час терапії дітей зі СМА. Препарат вводять з допомогою ін’єкції безпосередньо в спинномозкову рідину через поперек, спочатку навантажувальну дозу, а потім підтримуючі. Його потрібно вводити впродовж усього життя кожних чотири місяці. Один флакон "Spinraza" коштує понад 100 000 доларів.

Нагадаємо, що лікарі-неврологи, що працюють в Одеській обласній клінічній лікарні, провели дослідження: вони протягом року тестували арттерапію на пацієнтах, які страждають від Паркінсона. І результати приємно здивували медиків. 

“Коментарі” писали, що в рамках Всесвітнього дня серця, в Одеській області з 28 вересня працюватимуть "Містечка здоров'я". Мета акції – розповісти про цю хвороби та їх симптоми, а також попередити про ризики для здоров’я та заохотити людей до профілактичних обстежень. Про це повідомили в Одеському обласному центрі контролю та профiлактики хвороб



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися