Одеський регіон один із лідерів в Україні за кількістю відкритих в очному форматі

Цьогоріч освітній процес очно розпочали 573 школи

Перший місяць нового навчального року вже завершився. Наразі освятіни по всій Україні підбивають перші підсумки роботи. Так, Одещина зайняла друге місце в умовному рейтингу України за кількістю відкритих в очному форматі шкіл. Одеська область поступилася тільки Львівщині. Про це повідомив голова Одеської обласної військової адміністрації. 

“Я дуже вдячний, усім службам і освітянам, які доклали для цього результату чималі зусилля. Ну і, звичайно, нашим воїнам ЗСУ”, - написав Олег Кіпер. 

Так, освітяни зазначили, що для порівняння, минулого року навчальний рік очно розпочали 110 шкіл, цього року - 573.

За шкільні парти 1 вересня сіли 148 685 учнів, з них 9251 учень з числа вимушених переселенців.  Ще 57 шкіл працюють змішано через малу потужність найпростіших укриттів. З кожним місяцем показник зростатиме, адже ремонтні роботи тривають.

Також в Одеській ОДА повідомили, що минулого року в області відкрили свої двері 106 садочків. Цього року - 400, в яких щодня виховуються 25 тисяч наших дітей. Змішано працюють 46 садочків.

Крім того, триває робота по відкриттю та облаштуванню “Класів Безпеки”, їх наразі функціонує 309 (на кінець минулого навчального було 166).

“Ми й надалі продовжимо працювати над тим, щоб максимальна кількість дітей мала рівний доступ до якісної освіти. Дякую усім причетним за такі результати роботи та вагомий внесок у виховання і навчання наступних поколінь. Наші діти - наше майбутнє”, - зазначив голова Одеської ОДА.

Нагадаємо, що напередодні Дня Вчителя освітяни з Одеси вирішили, що необхідно присвятити своє професійне свято, захисникам України. На минулому тижні в нашому місті пройшла акція “Кава з освітою”.Так, директор міського департаменту освіти та науки розповіла, що під час акції вдалося зібрати 1 мільйон 725 тисяч 155 гривень. Кошти підуть на придбання системи SkyShut.

Джерело: https://t.me/odeskaODA/2805


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися