Одеський проект Work LAB допоміг переселенцям пройти навчання

Переважна кількість слухачів цих курсів з працевлаштування, близько 60%, – мешканці Херсонщини.

85 переселенців пройшли професійне перенавчання завдяки одеському волонтерському проєкту Work LAB. Проєкт працює вже півроку, це його перший етап. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла Тетяна Павліченко, проєкт-менеджерка Work LAB.

“За 6 місяців роботи 85 ВПО пройшли у нас навчання. 35% вже працевлаштовані. 35% пішли на перенавчання. 30% ще вчаться. І після закінчення проєкту ми не залишаємо студентів на одинці, надаємо їм підтримку”, – розповіла фахівчиня.

Надія Савченко, HR-фахівець, зазначила, що більшість слухачів – це люди з унікальними знаннями, 80% – кваліфіковані фахівці. Вони хочуть не тільки працевлаштуватися, а і відучувати себе гідними та приносити користь суспільству.

“Ми будемо навчати мешканців прифронтових територій, Адже багато людей не хочуть з них виїжджати, адже думають, що їх ніхто не чекає. І ми плануємо дистанційно надавати послуги з працевлаштування, мотивувати людей переїжджати. Будемо супроводжувати від пошуку роботи до евакуації”, – розповів  Станіслав Маденс, представник одеського осередку ВО  “Автомайдан

Нагадаємо, що в Одесі Центр зайнятості пропонує безплатно опанувати нову професію. Наразі усі бажаючі мають змогу на базі Одеського центру професійно-технічної освіти (ЦПТО) пройти навчання. Вибір спеціальностей різноманітний. Про це повідомляє Одеська міська рада. Так, у одеситів та гостей міста є можливість отримати диплом за спеціальностями.

“Коментарі” також писали, що ринок праці в Одесі потроху почав приходити до ладу. Втім знайти роботу з високооплачуваною зарплатою - завдання не з легких. Журналісти “Коментарів” зібрали інформацію щодо актуальних вакансій в місті та області, а також дізналися, яка середня зарплата в регіоні.  За інформацією сайтів з пошуку роботи, середня зарплата на Одещині становить 17 5000 тисяч гривень. Водночас, на Work.ua розміщено наразі понад 15 тисяч вакансій.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися