СБУ викрила одесита, який організував кримінальне угруповання: подробиці

Правопорушникам загрожує до 12 років тюрми

СБУ затримали банду, яка тероризувала мешканців Одеської та Кіровоградської областей. В результаті спецоперації правоохоронці викрили кримінальне угруповання, що намагалось тримати в страху мешканців південних областей України. Про це повідомили в СБУ.

За попередньою інформацією відомо, що чоловіки організовували розбійні напади на місцевих жителів та вимагали з них гроші, автомобілі та нерухоме майно. Якщо ж потерпілі відмовлялися, то правопорушники погрожували фізичною розправою над ними та їхніми близькими.

В СБУ зазначили, що правопорушники створили штучну конфліктну ситуацію з мешканцем Одещини, з якого потім вимагали “переписати” власну квартиру на одного з рекетирів. Крім того, учасники угруповання продавали зброю і боєприпаси, залишені російськими окупантами на місцях активних бойових дій.

Наразі відомо, що співробітники СБУ затримали лідера банди і трьох її учасників “на гарячому” – правопорушники намагалися продати автомат Калашникова та великокаліберний кулемет. За товар чоловіки хотіли отримати 5,5 тис. доларів США. За даними слідства, угруповання організував мешканець Одещини, який раніше притягувався до відповідальності за тяжкі злочини.

“На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманим про підозру за шістьма статтями Кримінального кодексу України. Наразі вони перебувають під вартою. Триває розслідування. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми”, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, що на Одещині СБУ викрило та ліквідувало масштабну схему ухилення від мобілізації. За гроші посадовці “допомагали” військовозобов’язаним “відкосити” від призову на підставі фіктивних документів про непридатність до служби за станом здоров’я. Про це повідомили в СБУ.

Джерело: https://t.me/SBUkr/9864


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися