На Одещині прикордонники провели спеціальний урок для підлітків

Учні мали змогу потренуватися у розбиранні та збиранні автомата АК-74

Прикордонники Ізмаїльського загону провели “Урок мужності” для дітей. Захід проводився на запрошення адміністрації Матроського закладу загальної середньої освіти, що в Ізмаїльському районі. 

Прикордонники розповіли школярам про свою службову діяльність, а також про своїх побратимів, які нині дають гідну відсіч окупанту в запеклих боях. Також військовослужбовці розповіли про бойову роботу вогневих груп прикордонного загону, які разом з іншими підрозділами Сил оборони Півдня беруть участь у збитті дронів-камікадзе в Ізмаїльському районі.

Під час практичних заходів учні мали змогу потренуватися у розбиранні та збиранні автомата АК-74, одягнути амуніцію та маскувальні костюми снайпера, побачити індивідуальну та групову аптечки, надягнути турнікет для зупинки кровотечі. Державна прикордонна служба України впроваджує використання сучасних видів озброєння та техніки, мабуть, тому значне зацікавлення діти проявили під час показу роботи дрону, а також роботі тепловізора.

“Після вашої розповіді про службу та демонстрації техніки, можливо, хтось сьогодні з дітей вирішив стати прикордонником. Двері нашої школи завжди відкриті для вас. Ми дякуємо, що завітали та запрошуємо вже на День ЗСУ”, - у підсумковому слові зазначив директор Едуард Гудь.

Своєю чергою прикордонники зазначили, що будуть раді якщо молодь після випуску обиратиме для себе службу за контрактом в Ізмаїльському прикордонному загон

Нагадаємо, що поліцейські провели пізнавальні заходи для школярів Одеської області. Так, правоохоронці відвідали Гандрабурівську, Балтську та Куяльницьку школи. До деяких уроків долучилися й рятувальники та військові. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися