В УДП удосконалюють роботу з плавскладом: наразі сформовано 9 екіпажів

Формування екіпажів відбувається планово

Дефіцит судноводіїв – проблема, яка стосується майже всіх, хто працює на Дунаї. На останній зустрічі керівників дунайських пароплавств у Братиславі серед іншого обговорювалась загрозлива тенденція “міграції” капітанів з вантажного флоту на пасажирський. Європейські пароплавства вичерпали можливість підвищення зарплат, рентабельність перевезень знижується внаслідок тривалих простоїв у Констанці. Що призводить до відтоку екіпажів. Про це повідомили в Українському дунайському пароплавстві. 

“В УДП тенденція зворотна. Ми навпаки збільшуємо кількість екіпажів. За останні два тижні в рейс відправлено 6 суден: 3 у режимі А1( робота екіпажу до 14 годин у ході) і ще 3 в режимі А2 (до 18 годин у ході). Ще 3 судна частково укомплектовані екіпажами. Формування екіпажів відбувається планово. Створюється кадровий резерв”, - зазначив генеральний директор Дмитро Москаленко. 

В УДП також підкреслили, що існує декілька причин, чому плавсклад повертається. 

1. В УДП дотримуються принципу індивідуального підходу (лікування, влаштування родин на новому місці, матеріальна допомога тощо).

2. Удосконалення системи мотивації плавскладу, підвищення зарплат екіпажів, створення умов переходу на цілодобовий графік роботи.

3. Департамент управління флотом, комерційна служба, агентсько-транспортний відділ, служба безпеки судноплавства, сектор роботи з плавскладом взаємодіють та координують кадрову роботу. Відділ обліку військовозобов’язаних максимально оперативно вирішує питання бронювання нових судноводіїв.

“Моряки, які до нас приходять, бачать, що їм гарантована стабільна оплата, премії, доплати. Швидке бронювання. Підприємство з розумінням ставиться до особистих питань та сприяє їх вирішенню: у нас відпустки, що оплачуються, у нас матеріальна допомога, соціальний пакет. Проте повністю кадровий дефіцит ще не закритий. Є певна необхідність у старших і третіх помічниках капітана, других помічниках механіка, мотористах-матросах 1 класу”, - йдеться в повідомленні відомства.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися