Одеса приєдналася до обговорення теми придатності місць проживання для переселенців

Будуть підготовлені та направлені пропозиції щодо внесення змін до зазначеної Постанови

Сьогодні Офіс Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини провів захід “Право на гідність”,  присвячений обговоренню теми нормативного врегулювання питань функціонування місць компактного проживання для внутрішньо  переміщених осіб. До заходу дистанційно долучилася заступниця міського голови  Світлана Бедрега та директорка Департаменту праці та соціальної політики Олена Китайська. Про це повідомили в Одеській міській раді.

“Під час онлайн-зустрічі обговорювалися питання функціональності, придатності та комфортності місць компактного проживання для внутрішньо переміщених осіб та проблеми, пов’язані із застосуванням вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 01.09.2023 року №930 “Деякі питання функціонування місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб”, - йдеться в повідомленні мерії

За результатами обговорення міською радою будуть підготовлені та направлені пропозиції щодо внесення змін до зазначеної Постанови.

“Коментарі” писали, що з початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України 79,3 тисячі людей тимчасово переїхали до Одеського регіону. Для того, щоб переселенці швидко адаптуватися на новому місці, працює Одеський муніципальний центр сприяння працевлаштуванню внутрішньо переміщених осіб. Гасло організації - “Одеський ринок праці – Заякорись в Одесі”. Саме сюди можуть звертатися переселенці, якщо хочуть знайти роботу. 

Крім того, також з липня 2023 року в Одесі діє Сервісний центр “Хаб Ветеран”. Тут переселенцям, ветеранам, родинам військовослужбовців та іншим вразливим категоріям населення надається допомога в реалізації проєктів власного бізнесу, проходженні програми підвищення кваліфікації, отриманні сертифіката про підтвердження наявних навичок, а також допомога у працевлаштуванні та інші послуги.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися