Чотирилапі помічники: поліція Одеси поповнилася чотирма вівчарками (фото, відео)

Американські партнери передали до Одеси німецьких та бельгійських вівчарок малінуа

Одеський Кінологічний центр поліції отримав допомогу від американських партнерів у вигляді чотирьох німецьких та бельгійських вівчарок. Ці нові вихованці, які названі Сіро, Майко, Ізідор і Райко, незабаром стануть службовими собаками після навчання та здачі екзаменів.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Умови сучасної війни вимагають від службових собак поліції розв'язувати різноманітні завдання, включаючи виявлення зброї, мін, та предметів, що не вибухнули. Тож, ці чотирилапі вихованці призначені для покращення безпеки на деокупованих територіях та допомоги в розшуку потенційно небезпечних предметів.

Зараз у Кінологічному центрі ми маємо 63 чотирилапих друга, серед яких німецькі, бельгійські вівчарки, лабрадори, англійські спрінгер-спаніелі, добермани. Вони допомагають поліцейським у розшуку людей по слідах, пошуку людських останків, наркотичних засобів, вибухових речовин, зброї та боєприпасів. Собаки, які у нас від американських партнерів, наразі проходять тренування та дресирування. Вони мають гарні завдатки і надалі будуть працювати у напрямку пошуку вибухових речовин і зброї, – розказала начальниця Кінологічного центру ГУНП в Одеській області Олена Чернілевська – Ісайко.

Поліцейські кінологи отримали необхідні аксесуари для догляду за собаками, амуніцію, навчальне та тренувальне обладнання, а також бокс з дванадцятьма запахами-імітаторами вибухових речовин. Кінологи та їх чотирилапі напарники постійно розвиваються, підтримують свої вже здобуті навички та отримують новий досвід, який використовується в різних завданнях, включаючи замінування, пошук людей, вбивств, розбоїв та крадіжок – де завжди корисний собачий нюх.


Нагадаємо, що в поромному пункті пропуску "Орлівка", прикордонники Ізмаїльського загону виявили значну кількість сигарет, які були приховані в рейсовому автобусі, що прямував до Бухаресту. За допомогою бельгійської вівчарки, натренованої на пошук сигарет, було виявлено цю незаконну партію товару.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися