СБУ викрила чоловіка, який прикидався рятувальником, щоб коригувати ворожі удари по Одесі

Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення

В Одесі СБУ затримала 29-річного одесита, який коригував російські повітряні атаки по місту та розвідував локації Сил оборони на території регіону. Для маскування злочинної діяльності чоловік пішов працювати до загону рятувальників-волонтерів. Про це повідомляє СБУ. 

Правоохоронці встановили, що правопорушник під виглядом рятувальника прибував на місця “прильотів”, щоб розбивати завалаи, а насправді фіксував наслідки ворожих атак та “звітував” ворогу.  

Крім того, зрадник намагався виявити бойові позиції реактивних артилерійських систем “HIMARS” та систем протиповітряної оборони ЗСУ у прифронтових районах області.

СБУ з‘ясувала, що правопорушник у травні 2014 року брав активну участь у провокаціях масових заворушень в обласному центрі. А на початку повномасштабного вторгнення чоловік підписався на ворожий Телеграм-канал, який для російської розвідки збирав інформацію про дислокацію українських військ.

“На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили російському агенту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України. Наразі він перебуває під вартою”, - йдеться в повідомленні СБУ

Нагадаємо, що Служба безпеки України затримала ще одну інформаторку російських спецслужб, яка брала участь у підготовці нової серії повітряних атак ворога на Одеську область. Як стало відомо - це місцева мешканка Чорноморська. Жінка на початку повномасштабного вторгнення підтримала окупантів і активно про це “виписувала” у заборонених соцмережах. Про це повідомили у відомстві.

Джерело: https://t.me/SBUkr/9912


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися