УДП розглядають варіанти поглиблення співпраці із HBIS Group: які є перспективи

Сторони домовилися опрацювати умови збільшення обсягу перевезень продукції ГМК флотом УДП

Делегація УДП відвідала металургійний комбінат HBIS у Смедерево в Сербії. Наприкінці минулого року УДП та HBIS уклали контракт, який передбачає перевезення 500 тис тонн залізорудної сировини з України. Про це повідомив Генеральний директор УДП Дмитро Москаленко. 

“УДП стабільно виконує взяті на себе зобов’язання, проте останній час є певні складнощі з доставкою продукції ГМК в порти Придунав’я та перевалкою. Вся логістика орієнтована на зернові”, - написав Москаленко. 

Експорт зернових через порти Одеси потроху відновлюється, що природньо зменшить навантаження на дунайську логістику. Отже, у найближчій перспективі УДП зможе гарантувати комбінату перевезення всього обсягу української залізорудної сировини, що складає приблизно 1,2 млн тонн на рік.

“Зі свого боку наше пароплавство зацікавлене у стратегічному партнерстві і довгостроковому контракті навіть не на рік, а на більш тривалий термін. В рамках пілотного проєкту ми вже відпрацьовуємо зворотне завантаження барж зерновими з Сербії та Угорщини. Це збільшить доходність перевезень, і гарантує нашим партнерам не лише обсяг, але й економічно вигідну фрахтову ставку”, - йдеться в повідомленні УДП.

Крім того, стало відомо, що під час зустрічі представники УДП проінформували HBIS Group про перебіг проєкту модернізації флоту УДП, який реалізується за підтримки IFC. Компанія не просто привела до ладу існуючий флот. Поступово на лініях почне з’являтися сучасний флот з більш економними двигунами. Перші модернізовані судна призначені саме для роботи за довгостроковими контрактами на Середньому та Верхньому Дунаї.

“За підсумками зустрічі домовились опрацювати умови суттєвого збільшення обсягу перевезень продукції ГМК флотом УДП”, - підбив підсумки зустрічі Дмитро Москаленко. 

“Коментарі” також писали, що УДП готове значно збільшити обсяги завантаження морських суден у порту Констанци. Про це заявив заступник генерального директора УДП Владислав Бєлах під час виступу на конференції BLACK SEA GRAIN & OIL-2023 у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися