В Одесі тренер привласнив кошти своїх спортсменів, щоб закрити кредит

За скоєне йому загрожує від штрафу до позбавлення волі

Поліцейські повідомили жителю Одеси про підозру у шахрайстві. Правопорушник, зловживаючи довірою потерпілих, привласнив загалом 500 тисяч гривень. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.

Так, за попередньою інформацією правоохоронців, 41-річний чоловік вирішив обдурити своїх підопічних. Правопорушник працював тренером. На початку липня чоловік пообіцяв своїм спортсменам провести тренувальні збори у таборі в іншій області. Він зібрав гроші з батьків вихованців. У суму входило двотижневе проживання дітей у закладі.

Однак, майже усе літо діти провели з надією на яскравий відпочинок у таборі, а у серпні наставник повідомив, що поїздка не відбудеться. Не дочекавшись ні обіцяних зборів, ні повернення коштів, двадцять одеситів звернулися до поліції.

“В ході досудового розслідування слідчі довели причетність фігуранта до злочину і на підставі зібраних доказів, під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси повідомили йому про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою, тобто шахрайстві, вчиненому повторно, що завдало значної шкоди потерпілому. Цей злочин був кваліфікований за частинами 1 та 2 статті 190 Кримінального кодексу України у редакції до внесення змін 13.07.2023 року. Відповідно до чинного законодавства, правопорушнику загрожує штраф від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 51000 до 68000 гривень, або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років”, - розповіла слідча відділу поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 1 Марина Єрмоленко.

“Коментарі” писали, що в Одесі поліція розкрила злочинну схему з викраденням мобільних телефонів за допомогою фальшивих термінових дзвінків. Двоє чоловіків, які використовували довіру потерпілих, були затримані правоохоронцями. Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися