“Можна подзвонити”: поліцейські затримали двох шахраїв, які викрадали гаджети в Одесі

Жертвами шахрайської схеми стали дві жінки з Одеси

В Одесі поліція розкрила злочинну схему з викраденням мобільних телефонів за допомогою фальшивих термінових дзвінків. Двоє чоловіків, які використовували довіру потерпілих, були затримані правоохоронцями.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Дві містянки стали жертвами цієї шахрайської схеми. В обох випадках зловмисники виманювали у жінок телефони, обіцяючи здійснити невеличкий та терміновий дзвінок. Після цього вони відходили на кілька метрів і просто зникали, залишаючи потерпілих без їхніх гаджетів.

Поліція отримала повідомлення від двох постраждалих жінок, які віддалі свої мобільні телефони невідомим чоловікам. Один з інцидентів стався біля розважального закладу на вулиці Героїв Оборони Одеси, де потерпіла передала телефон вартістю практично 4000 гривень. Інший випадок відбувся у дворі багатоповерхового будинку на вулиці Давида Ойстарха, коли жінка позичила свій телефон вартістю 2500 гривень.

В результаті слідчих заходів, правоохоронці зуміли встановити осіб та місцеперебування зловмисників. Один з них мав у себе зловмисно здобутий телефон, який був вилучений поліцією. Другий чоловік встиг продати викрадений гаджет, але його було знайдено та вилучено.

Зловмисники віком 32-х та 46 років раніше були судимі за крадіжки та розбої. Відтак нині слідчі повідомили їм про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою, тобто шахрайстві, вчиненому повторно. Цей злочин кваліфікується за ч. 2 ст. 190 КК України та карається штрафом від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 51000 до 68000 гривень, або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років, — йдеться в повідомленні.

picture
Нагадаємо, що 27-річний одесит
обманював жителів різних областей України, пропонуючи їм непотрібні йому речі безплатно. Однак за доставку він просив скинути йому гроші, після чого не виходив на зв’язок.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися