Поліцейські викрили пенсіонера, який спиляв 12 дерев в лісосмузі на Одещині

Чоловіку загрожує штраф

На Одещині поліцейські повідомили чоловіку про підозру у незаконній порубці дерев в лісосмузі біля Арциза. Загалом правопорушник спилив 12 дерев. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області. 

Так, за попередньою інформацією, на початку вересня 68-річний місцевий мешканець спилював лісові насадження неподалік від села Делень. Без дозвільних документів, чоловік спиляв 12 дерев, серед яких дуби та акації. Далі правопорушник розпиляв їх на колоди і вже підготував до  транспортування, втім його викрив дільничний офіцер поліції. 

Як з’ясувалося пізніше, пенсіонер завдав шкоди на 55 тисяч гривень. Наразі йому загрожує щонайменше 17000 гривень штрафу.

“Зібравши достатньо доказів, слідчі поліції під процесуальним керівництвом Болградської окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру у незаконній порубці дерев у захисних лісових насадженнях, що заподіяло істотну шкоду. Відповідно до частини 1 статті 246 Кримінального кодексу України, за це правопорушення передбачена відповідальність у вигляді штрафу від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 17000 до 25500 гривень, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження чи позбавлення волі на строк до трьох років”, - зазначив начальник відділення поліції № 1 Болградського районного відділу поліції полковник поліції Микола Євтодій.

“Коментарі” писали, що поліцейські викрили трьох жителів Ізмаїльського району у незаконній порубці насаджень на Кислицькому острові. Правопорушники спилили софору, акацію та ясен. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися