На Одещині готуються до старту кампанії з імунізації диких тварин проти сказу: подробиці

Пероральна вакцинація розпочнеться наприкінці жовтня

З 25 жовтня в Одеській області стартує кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу. Про це повідомили в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Одеській області

Так, під час осінньої кампанії на території Одещини вручну буде розповсюджено 228 481 доз вакцини. У відомстві вже зазначили, що контрольні ділянки, на яких проводитиметься облік споживання вакцини, вже визначені. 

“Площа Одеської області, яка підлягає вакцинації, становить 9139,25 кв. км. В кампанії будуть задіяні близько 900 осіб у складі 120 груп, до яких обов’язково увійдуть лікарі ветеринарної медицини державних районних і дільничних лікарень Головного управління, а також єгері або лісники, представники органів місцевого самоврядування”, - йдеться в повідомленні служби.

Приманка з вакциною є безпечною для всіх видів тварин та людей. Вона має вигляд брикету з різким запахом м’ясо-кісткового борошна, що так приваблює диких тварин, розміром із сірникову коробку, в середині якого розміщений полімерний блістер з активними компонентами вакцини.

“Звертаємося до жителів Одеської області! У разі виявлення приманок просимо не чіпати їх, не подрібнювати, не переносити з місць розкидання в інші місця”, - закликали у відомстві. 

Нагадаємо, що за тиждень в Одеському регіоні щеплено проти сказу 13 710 голів, включаючи собак – 8 738, котів – 4911, велику рогату худобу – 7, дрібну рогату худобу – 39, коней – 15. Про це повідомили в Головному управління Держпродспоживслужби в Одеській області.

“Коментарі” писали, що у червні поточного року в Одесі зареєстрували 2 лабораторно підтверджених випадки сказу серед тварин. Захворіли коти - безпритульний та домашній. Про це повідомляє Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися