Відомо скільки одеситів відвідали місцеві бібліотеки за 2023 рік

В бібліотеках Одеси проводяться регулярно проводиться багато різноманітних масових заходів

В Одесі продовжують працювати дві комунальні установи: "Централізована бібліотечна система для дорослих" та "Централізована міська бібліотечна система для дітей". Ці бібліотеки не тільки надають доступ до тисяч книжок, але також стають місцем для низки культурних подій.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.

Протягом перших 9 місяців 2023 року бібліотеки для дорослих відвідали майже 199 тисяч осіб, а загальна кількість виданих книг становить 1,243,797 примірників. У той же період дитячі бібліотеки з радістю прийняли 456,073 маленьких читачів.

Культурна спадщина та заходи

Усі міські бібліотеки регулярно організовують різноманітні масові заходи, включаючи вшанування видатних подій у вітчизняній та світовій історії та культурі, а також річниці великих постатей. Тут також відбуваються спеціальні щотижневі заходи для спільноти "ІТ-бабусі" та людей похилого віку, такі як літературні концерти, музикотерапія, бібліоінформаційні години та інші цікаві події, які об'єднують різні покоління. Для проведення заходів часто запрошують артистів одеських театрів, студентів музичних училищ та одеської консерваторії, щоб зробити ці заходи ще цікавішими для гостей.

Підтримка громади

Крім того, протягом цього року одеські бібліотеки отримали велику підтримку від різних волонтерів, громадських організацій та пересічних одеситів. Близько 9,500 видань українською мовою було надіслано до бібліотек.

Нагадаємо, що дитячі бібліотеки Одеси поповнилися новими українськими книжками. Волонтери змогли зібрати 847 книг для дітей. Олександра Ковальчук зазначила, що, попри складну ситуацію в країні, діти повинні продовжувати розвиватися. Так, вона наголосила, що статистика поповнень бібліотечних фондів за останні 5 років, залишає бажати кращого.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися