Театр “Маски” в Одесі відсвяткував свій 20-річний ювілей

Выдбулася прем'єра оновленої вистави "Моцарт і Сальєрі"

Цьогоріч театр “Маски” відзначив 20-річний ювілей. 8 жовтня до дня народження театру, відбулося одразу дві масштабні події. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Укрпошта випустила та погасила марку, присвячену легендарному театру “Маски”. Придбати її можна безпосередньо в театрі. А також відбулася прем'єра оновленої вистави “Моцарт і Сальєрі”, яку перестали грати після того, як пішов з життя друг, композитор та актор Юрій Кузнецов, автор музики до цього спектаклю. Йому і був присвячений вечір.

“Моцарт і Сальєрі” - кримінальна комедія з життя пізнього середньовіччя. Вистава насичена гумором ліричної поезії Б. Барського, блискучою акторською грою Валерія Швеця, хореографією Ірини Глушакової, піснями і музичними джазовими імпровізаціями у неймовірному виконанні Вадима Бессараба, – спектакль на очах публіки м’яко перетворюється на шоу, не даючи нікому з глядачів можливості залишитися байдужим.

Нагадаємо, що 20 років тому в приміщенні колишнього кінотеатру “Дружба” відкрився унікальний культурний центр - театр комік-трупи “Маски” під назвою “Будинок клоунів”. Тоді до відкриття театру було приурочено прем'єру поетичної комедії Бориса Барського у постановці Георгія Делієва “Отелло”. Всі ці роки театр радував глядачів новими постановками, такими як: “Дінер-шоу”, “Нічна симфонія”, “Орфей та Еврідіка”, “Вечір поезії Б. Барського”, щорічними акторськими “Капустянами”.

“Коментарі” писали, що Одеський академічний український музично-драматичний театр ім. В. Василька підписав меморандум “Про співпрацю у сфері театрального мистецтва” з Херсонським академічним музично-драматичним театром ім. Миколи Куліша. Плануються також постановки спільних вистав. Про це повідомили в Одеському академічному українському музично-драматичному театрі ім. В. Василька.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися