Після шторму ворог знову збільшив кількість кораблів в Чорному морі: чи є загроза

Ситуація в регіоні залишається напруженою

Військові повідомили, що на Одещині оперативна обстановка залишається стабільно напруженою. Водночас різких змін у стані, складі та характері дій військ противника, ознак формування ним наступальних угруповань не виявлено. Про це зазначили в Оперативному командуванні "Південь".

Корабельне угруповання ворожого флоту із вщуханням шторму знов розгорнуто в кількості 7 одиниць в Чорному та 1 в Азовському морях. На бойовому чергуванні 2 підводні ракети носії, споряджені до 8 ракет типу "Калібр".

“Окупанти продовжують терор з повітря, наносять удари, скидаючи осколкові боєприпаси по населених пунктах Херсонщини. За минулу добу скинули понад 20”, - йдеться в повідомленні.

Водночас, у ВМС ЗС України зазначили, що станом на 10.30 годину ранку:

- в Чорному морі на бойовому чергуванні знаходиться 3 ворожі кораблі, з яких 2 носії крилатих ракет "калібр"

- в Азовському морі на бойовому чергуванні знаходиться 1 ворожий корабель

- в Середземному морі на бойовому чергуванні знаходиться 2 ворожих кораблі.

Що відомо про ракету "Калібр"             

"Калібр" — це високоточна морська ракета російського виробництва, яка використовується російською федерацією. Вона має дальність польоту до 2 500 км, залежно від конкретної модифікації, і може бути випущена з різних типів воєнних суден, включаючи кораблі, підводні човни та кораблі-ракетоносії.            

"Калібр" має високу точність удару, здатність маневрування та ухилення від протиповітряних систем ППО, що робить її складним для виявлення та знищення. Вона може бути використана для атаки на поверхневі цілі, такі як установки ППО, командні пункти, бункери, а також кораблі та інші військові об'єкти на великій відстані від узбережжя.      

Раніше “Коментарі” повідомляли, що Одещина знову опинилась під обстрілами російських окупантів. Ворог завдав комбінованого удару по південному регіону. Так, ворог випустив 33 засоби повітряного нападу. Військові збили 19 шахедів, а також 11 з 12 крилатих ракет “Калібр”. Втім, дві протикорабельні ракети “Онікс” завдали удару по готелю в морському порту Одеси.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися