На Одещині викрили понад 10 людей за вчинення домашнього насильства: деталі

Їм загрожує покарання штрафом, громадськими роботами або адміністративним арештом

За тиждень поліцейські склали 12 адміністративних матеріалів відносно жителів Березівського району за вчинення домашнього насильства. Таку статистику повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.

В поліції зазначили, що серед правопорушників є як чоловіки, так і жінки. Вони ображали своїх матерів, дружин, чоловіків, дітей, сестер нецензурною лайкою, погрожували їм фізичною розправою, вдавалися до побиття. Зазначимо, що це місцеві мешканці Березівської, Курісовської, Новокальчевської та Миколаївської об’єднаних територіальних громад.

В одній родині, мати та старша сестра побили 16-річну дитину,  а також облаяли нецензурною лексикою. Ще в одній сім’ї чоловіка декілька разів поспіль поліцейські відсторонювали від цивільної дружини, бо той влаштовував їй сварки, ображав та намагався вдарити.

“Громадяни, які хоча б раз вчиняли домашнє насильство, перебувають під постійним контролем правоохоронних органів. З правопорушниками поліцейські проводять профілактичні бесіди, відносно них складають адміністративні матеріали, якщо є потреба – виносять заборонні приписи, а якщо їхні протиправні дії набувають систематичного характеру – порушують кримінальні справи. Закликаю усіх вирішувати сімейні конфлікти мирним шляхом, адже насильство породжує насильство. А якщо ви вже стали жертвою сімейної тиранії, звертайтеся до найближчого територіального підрозділу поліції або на спецлінію “102”, - наголосив заступник начальника - начальник відділу превентивної діяльності Березівського районного відділу поліції Вадим Кузнєцов.

“Коментарі” писали, що на Одещині чоловік знущався з жінки, виганяв її з будинку і загрожував фізичними ушкодженнями, особливо коли розмова заходила про його алкогольну залежність і безробіття. За такі дії йому загрожує до двох років позбавлення волі. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися