Виганяв з дому та грозився побити: на Одещині судитимуть чоловіка за домашнє насильство

Мешканець Одещини всіляко ображав співмешканку коли мова заходила за його пияцтво та неробство

На Одещині чоловік знущався з жінки, виганяв її з будинку і загрожував фізичними ушкодженнями, особливо коли розмова заходила про його алкогольну залежність і безробіття. За такі дії йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Про це повідомляє ГУНП в Одеській області.

Після кожного випадку домашнього насильства поліцейські складали адміністративні матеріали щодо 43-річного підозрюваного, які передбачені статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та попереджали його щодо можливої кримінальної відповідальності, якщо домашнє насильство стане систематичним.

Чоловік ігнорував попередження і виправдовував своє ставлення тим, що був обурений зауваженнями жінки щодо його алкогольної залежності та відсутності грошей у родині. Поліцейські розпочали кримінальне провадження за статтею 126-1 Кримінального Кодексу України через систематичне домашнє насильство щодо його цивільної дружини.

Зібравши достатньо доказів, слідчі повідомили фігуранту про підозру в умисному вчиненні психологічного насильства щодо особи, з якою винний перебуває у сімейних або близьких відносинах, що призвело до психологічних страждань та погіршення якості життя потерпілої особи. Правопорушнику загрожує покарання громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до двох років, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що до двох років позбавлення волі загрожує жителю Одещини за систематичне домашнє насильство над співмешканкою. 30-річний чоловік у стані сп’яніння ображав 25-річну цивільну дружину, нецензурно лаявся на неї та погрожував побиттям.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися