На Одещині чоловік може сісти за ґрати за домашнє насильство над співмешканкою

Щоразу звертаючись до правоохоронців, поліцейські проводили профілактичні бесіди, але марно

До двох років позбавлення волі загрожує жителю Одещини за систематичне домашнє насильство над співмешканкою. 30-річний чоловік у стані сп’яніння ображав 25-річну цивільну дружину, нецензурно лаявся на неї та погрожував побиттям.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції в Одеській області. 

Щоразу звертаючись до правоохоронців, поліцейські проводили профілактичні бесіди з кривдником, виносили термінові заборонні приписи, складали адміністративні матеріали за домашнє насильство та скеровували їх до суду. Суд призначав правопорушнику громадські роботи та штраф. Втім чоловіка це не зупиняло і він  продовжував ображати дівчину. 

Коли ж такі знущання набули систематичного характеру, після чергового звернення потерпілої до поліції, правоохоронці розпочали кримінальне провадження.

За наявності достатніх доказів, зібраних поліцейськими, слідчі повідомили громадянину про підозру в умисному систематичному вчиненні психологічного насильства щодо особи, з якою винний перебуває у близьких відносинах, що призводить до психологічних страждань, погіршення якості життя потерпілої особи. Відповідно до санкції статті 126-1 Кримінального кодексу України, це правопорушення карається громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до двох років, - зазначили правоохоронці.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в Одесі ювенальні прокурори пред'явили обвинувачення чоловікові у скоєнні злочинів за частинами 1 і 2 статті 127 Кримінального кодексу України. Суд розглянувши справу про катування малолітньої дитини, виніс вирок для одесита — 7 років і 6 місяців позбавлення волі.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися