Протезування військових: Одеська мерія профінансує протезно-ортопедичні вироби п’ятьом людям

Особам з інвалідністю допомагають у придбанні протезно-ортопедичних виробів за рахунок бюджету Одеси

Нещодавно в Одеській міській раді відбулось засідання Робочої групи з питань забезпечення протезно-ортопедичними виробами осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення.

Під час заходу розглянули можливість забезпечення протезно-ортопедичними виробами п’ятьох осіб з інвалідністю, серед них двох осіб, які мають інвалідність внаслідок війни.

В результаті Робоча група прийняла рішення про сплату перевищення граничної ціни виробів за рахунок бюджету Одеської міської територіальної громади на загальну суму 1 723,0 тис. грн.

“Одним із викликів сьогодення є забезпечення якісними протезно-ортопедичними виробами військовослужбовців, які отримали поранення захищаючи Батьківщину, осіб з інвалідністю та постраждалих внаслідок воєнних дій”, - йдеться в повідомленні мерії.

Нагадаємо, що одеситка Руслана Данілкіна, яка стала символом незламності українського духу, нарешті завершила процес протезування. Про це дівчина повідомила в своєму Instagram.  Руслана, з позивним “Сімка”, розповіла, що вперше на залізну ногу вона встала чотири місяця тому. Весь цей час вона займалася, тренувалася та вчилася заново ходити. Лише наприкінці серпня дівчина дійшла до кінцевого результату.

Раніше “Коментарі” писали, що Одеська міська рада впроваджує нову програму підтримки, яка передбачає часткову компенсацію вартості протезування для військовослужбовців. Ця програма була запущена у цьому році, але наразі ще ніхто не звертався за допомогою. Згідно з умовами програми, визначати, хто має право на компенсацію, будуть медичні фахівці, посадовці та депутати, які враховуватимуть різні обставини та потреби кожного військовослужбовця.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися