Одеська влада компенсує протезування військових: скільки грошей виділять

В місті працюють й інші програми підтримки військових

Одеська міська рада впроваджує нову програму підтримки, яка передбачає часткову компенсацію вартості протезування для військовослужбовців. Ця програма була запущена у цьому році, але наразі ще ніхто не звертався за допомогою.


Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса, повідомила директор департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради, Олена Китайська.


Згідно з умовами програми, визначати, хто має право на компенсацію, будуть медичні фахівці, посадовці та депутати, які враховуватимуть різні обставини та потреби кожного військовослужбовця.


Програма запрацювала лише цього року, в бюджеті закладено 20 мільйонів гривень. Додатково з виплатами від держави, ми можемо компенсувати послуги протезування на суму близько 2 мільйонів гривень, але не більше. В цьому році ми гроші ще не виділяли, – зазначила Олена Китайська.


Крім цього, Олена Китайська також додала, що в Одесі діють й інші програми підтримки для військових. Місто виділяє кошти на реабілітацію та психологічну допомогу в розмірі 16 тисяч гривень, а також на послуги з професійної переорієнтації до 25 тисяч гривень. 


Нагадаємо, що одеські волонтери та активісти створили онлайн-ресурс, щоб допомогти початківцям-волонтерам краще розібратись в якості та надійності військових товарів на українському ринку. Проєкт отримав назву “Методичка волонтера” і має на меті дати змогу знайти детальну інформацію про різні військові товари та виробників.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися