В Одесі пустують дитячі садочки: департамент освіти перегляне список дітей, які ходитимуть очно

Наразі в садочка Одеси є вільні місця

Директор міського департаменту освіти та науки скаржиться на відвідування дітей навчальних закладів. Так, за словами Олени Буйневич, у Приморському районі міста пустує третина місць у дитячих садочка, у Київському, Пересипському та Хаджибейському - четверта частина. Про це вона написала на своїй сторінці у фейсбук.
“Осінь, почалися сезонні хвороби. Це нормально, коли діти не ходять по хворобі. Та за словами керівників закладів дошкільної освіти, вагома частина з “вільних ліжечок” - це діти, які приходять до садочку пʼять - шість разів на місяць. Регулярно, постійно. Начебто, такі сімейні обставини. Розумію, буває. Але якщо в садок потрібно набагато рідше, ніж не потрібно, то є групи короткого перебування”, - написала посадовиця.
Про цю проблему Олена Буйневич повідомляла ще місяць тому, втім ситуація не стала кращою, тому наразі керівники закладів дошкільної освіти мають переглянути списки дітей, які будуть ходити до навчального закладу.
“На них буде прийнято дітей, батькам яких потрібен садочок. Керівники отримують доручення ретельно вивчити ситуацію і надати можливість ходити очно дітям, яким це дійсно потрібно.
Крім того, Олена Буйневич зазначила, що наразі є вільні місця в дитячих садочках, тому можна звертатися до відділів освіти Вашого району, пишіть в особисті або [email protected]

Раніше “Коментарі” писали, що в Одесі продовжуються перевірки в закладах дошкільної освіти з питань організації харчування дітей. Протягом серпні-вересня фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби долучилися до інспекцій. Так, спеціалісти зазначили, що заклади освіти обирали вибірково. Загалом перевірили 115 дошкільних закладів на адміністративних територіях області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися