В Одесі фахівці провели перевірку якості харчування в закладах дошкільної освіти

Всі заклади дошкільної освіти забезпечені холодильним та технологічним устаткуванням

В Одесі продовжуються перевірки в закладах дошкільної освіти з питань організації харчування дітей. Протягом серпні-вересня фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби долучилися до інспекцій. Про це повідомили в пресслужбі відомства. Так, спеціалісти зазначили, що заклади освіти обирали вибірково. Загалом перевірили 115 дошкільних закладів на адміністративних територіях області. 

Спеціалісти встановили, що в закладах дошкільної освіти організовано харчування дітей згідно перспективним меню та з урахуванням потреб окремих категорій дітей. Крім того, фахівці наголосили, що значна увага під час інспекції приділялась санітарно-технічному стану приміщень харчоблоків. Всі заклади дошкільної освіти забезпечені холодильним та технологічним устаткуванням.

“В ході комісійних перевірок фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області надані рекомендації та пропозиції керівникам та спеціалістам закладів з питань дотримання вимог санітарного законодавства, оптимізації харчування дітей та безпечних умов харчування (вимоги НАССР), - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, що в Одесі директор міського департаменту освіти та науки Олена Буйневич завітала до дитячих садочка міста з незапланованим візитом, аби перевірити якість харчування малечі. Так, чиновниця зазначила, що наразі в Одесі працює лише половина садочків, адже місткість укриттів не дозволяє усім відвідувати навчальні заклади. 

“Коментарі” також писали, що цього року у школах Одеси не всі учні харчуватимуться у навчальних закладах, адже очне навчання передбачає лише тригодинне перебування дітей у школі. Втім, у новому навчальному році учні 1-4 класів, що належать до пільгових категорій, отримуватимуть харчування за кошти міського бюджету.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися