В Одеському регіоні триває “наздоганяюча вакцинація” проти кору: де можна отримати щеплення

Лікарі попередили, що під час війни ймовірність спалаху багатьох інфекційних захворювань зростає

На Одещині триває кампанія з “наздоганяючої вакцинації” проти кору паротиту та краснухи для дітей, які з тих чи інших обставин пропустили планові щеплення. Медики підкреслити, що одна дитина, яка захворіла на кір, може інфікувати 7-9 дітей, які не мають імунітету. Про це повідомили в Одеському обласному центрі контролю та профiлактики хвороб. 

Нагадаємо, діти віком до 6 років мають отримати одну дозу вакцини. Після 6 — другу. Якщо у шестирічної дитини немає жодного щеплення, проводиться дві вакцинації з інтервалом у місяць.

Вакцинувати дитину можна в одному з 98 пунктів щеплення Одещини. Адреси можна переглянути за посиланням.

У центрі також повідомили, що там, де доступ до стаціонарних пунктів є ускладненим або неможливим, працюють мобільні бригади. Вони також вакцинують дітей, які через стан здоров’я не можуть самостійно пересуватися та організовані колективи. Для виклику мобільної вакцинальної бригади необхідно залишити заявку за телефоном регіонального координатора – (095) 282 04 93.

“Коментарі” писали, що в Одеській області запрацював великий вакцинобус. З метою проведення щеплення проти COVID-19 і рутинної імунізації, з 12-26 червня він буде курсувати згідно з графіком. Про це повідомляє Одеський обласний центр контролю та профiлактики хвороб МОЗ України.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що лікарі Одеської обласної дитячої клінічної лікарні провели операцію на серці у дитини з вагою при народженні 660г. Недоношене немовля зі складним станом здоров'я пройшло оперативне втручання для врегулювання проблем з кровообігом.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися