Медики с Одеси проходять навчання в Польщі: подробиці

Учасники прослухали лекції з першої психологічної допомоги та самодопомоги

Команда медиків Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Одеської області взяла участь у чотириденних навчаннях, які проходили у Республіці Польща. Одесі представляли п’ятеро медиків: 

Місюра Олександра, завідувачка навчально-тренувального відділу, лікар з МНС;

Галущенко Юлія, лікар з МНС, інструктор НТВ;

Гупалюк Олена, лікар з МНС підстанції №5 м.Одеси;

Лященко Ангеліна, фельдшер з МНС підстанції №1 м.Одеси;

Москалюк Ольга, фельдшер з МНС Ізмаїльської станції ЕМД.

Протягом 4 днів одесити разом з медиками з інших регіонів України вивчали теорію, а також відпрацьовували практичні навички за курсами базової та розширеної реанімації дітей та дорослих. Також учасникам прочитали курс із першої психологічної допомоги та самодопомоги.

“Дякуємо Польській службі санітарної авіації та Варшавському медичному університету за актуальні матеріали, увагу до практичного застосування знань та дружню атмосферу. Тренінги відбулись під патронатом першої леді Польщі Агати Дуди та першої леді України Олени Зеленської”, - йдеться в повідомленні центру

“Коментарі” писали, що з 18 по 23 вересня рятувальників з Одещини проходили навчання в Республіці Польщі. Спеціалісти ДСНС долучилися до циклу тренінгів, які організувала Воєводська комендатура Державної пожежної служби в місті Краків в рамках проєкту “Підвищення ефективності реагування українських рятувальних служб на кризові ситуації – етап V”.

Нагадаємо, що рятувальники вже проінспектували навчальні заклади свого району. Під час цих інспекцій фахівці Державної служби з надзвичайних ситуацій приділяли особливу увагу дотриманню правил пожежної безпеки. Вони оцінювали оснащення шкіл та інших навчальних закладів системами пожежного захисту і першою допомогою при пожежі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися