В Одесі затримали жінку та хлопця, які викрадали телефони

Правоохоронці закликають громадян бути пильними та не давати шахраям ошукати себе

В Одесі поліцейські викрили двох осіб у скоєнні злочинів проти власності. Так, у Приморському районі міста жінка викрала гаджети необачних та довірливих незнайомок, а молодик ошукав товариша. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції 

Першою жертвою 45-річної містянки стала пасажирка маршрутки, в якої правопорушниця з портфеля поцупила смартфон. Викрадений гаджет вона продала, а виручені кошти витратила на власні потреби. Вже за тиждень її другою жертвою стала випадкова перехожа, в якої правопорушниця попросила телефон для термінового дзвінка. Щойно гаджет опинився в її руках, а його власниця ненадовго  відволіклась, зловмисниця втекла. За кілька днів поліцейські встановили її особу та вилучили в неї телефон потерпілої, який повернули власниці. 

За тією ж схемою 19-річний одесит під час зустрічі зі знайомим попросив в останнього мобільний телефон для здійснення дзвінка. Як тільки власник гаджета відійшов на декілька метрів аби не заважати розмові, фігурант привласнив смартфон та зник. Кошти, від закладеного у ломбард телефону,  він витратив на власні потреби.

“За наявності зібраних доказів слідчі повідомили фігурантам про підозру у вчиненні злочинів в умовах воєнного стану. Дії одесита кваліфіковані за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Жінка ж відповідатиме одразу за двома статтями Кримінального кодексу – ч.4 ст. 185  (крадіжка) та ч.2 ст. 190 (шахрайство). Слідство триває”, - йдеться в повідомленні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися