В Одеській області діти доєдналися до акції проти випалювання сухої рослинності

Діти із рятувальниками проводили уроки, розповідали людям про шкоду від таких пожеж

На Одещині співробітники ДСНС з Роздільного організували акцію “Я проти випалювання сухої рослинності”. Головна мета - привернути увагу суспільства до проблем навколишнього середовища. Про це повідомили в ДСНС в Одеській області. 

До акції долучилися не лише діти із команд Дружин юних пожежних, які постійно допомагають рятувальникам, але і всі школярі із Роздільнянського району. Учні з неабияким захопленням та цікавістю пропагували берегти навколишнє середовище, закликали не нищити природу і дотримуватись правил безпеки.

Крім того, малеча разом із рятувальниками проводили уроки, розповідали людям про шкоду від таких пожеж і навіть на власному прикладі показали, як безпечно можна прибирати присадибні ділянки, при цьому не завдаючи шкоди довкіллю.

Раніше “Коментарі” писали, що спекотні літні дні позаду, а кількість пожеж на відкритих територіях не зменшується. Так. співробітники ДСНС повідомили, що з початку цього тижня - 177 виїздів на загорання сухої рослинності на площі понад 105 гектарі.

Нагадаємо також, що на території Березівського району співробітники виявили шість порушників законодавства України. Як зазначили пожежники, правопорушники нехтували всіма попередженнями щодо заборони розведення відкритого вогню, спалювали побутове сміття та залишки сухої рослинності, розвівши багаття та залишивши його без нагляду.

“Коментарі” писали, що загоряння сухої рослинності стали серйозною проблемою на території Одещини протягом літа та осені. За одну добу 28-29 вересня вогнеборці ДСНС ліквідували 58 пожеж на площі близько 46 гектарів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися