В Одесі повернули у власність університету землю, яка незаконно використовувалась під парковку

Суд в Одесі визнав недійсним договір оренди та віддав територію освітньому закладу

Південно-західний апеляційний господарський суд підтримав рішення прокурорів щодо недійсності договору оренди території, яка незаконно використовувалася під платну парковку. Ця територія належить Південноукраїнському національному педагогічному університету ім. К.Д. Ушинського.

Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.

Прокуратура встановила, що у 2021 році Регіональне відділення Фонду держмайна України по Одеській та Миколаївській областях уклало договір оренди території на площі близько 692 м² з підприємницею для створення парковки.

Незаконно використовувана прилегла територія стала платною парковкою для автотранспорту, хоча угода передбачала використання цього майна для послуг, пов'язаних із забезпеченням потреб університету та забезпеченням комфорту для студентів і викладачів.

Рішення суду першої інстанції було підтримане апеляційним судом, і педагогічний університет тепер має право на повернення прилеглої території, що раніше була незаконно використана для комерційних цілей. 

Нагадаємо, що прокурори Одеської обласної забезпечили реальне виконання рішення суду про повернення шести незаконно приватизованих земельних ділянок оздоровчого призначення, що входять до складу унікального майнового комплексу санаторію ім. Горького. Зазначимо, що загальна площа ділянок - 0,5 га, вартістю 48,2 млн грн. Крім того, ця територія є пам’яткою садово-паркового мистецтва місцевого значення.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися