В Одесі понад півтисячі жінок пройшли гінекологічний огляд у лікарів в рамках акції

За підсумками Дня жіночого здоров’я, профілактичні гінекологічні огляди пройшли 552 жінки

На минулому тижні в Одесі відбулась акція для жінок. Усі охочі мали можливість пройти безоплатний профілактичний гінекологічний огляд. В акції взяли участь усі міські пологові будинки та їхні структурні підрозділи - жіночі консультації, а також міські лікарні з консультативно-діагностичними центрами та Центри первинної медико-санітарної допомоги, у структурі яких працюють оглядові та гінекологічні кабінети.  Про це повідомили в Одеській міській раді

Протягом цього дня лікарі-гінекологи та акушери проводили огляд жіночого населення з цитологічним обстеженням. Також додатково проводилося обстеження молочних залоз у разі наявності у пацієнток скарг за цим профілем.

За підсумками Дня жіночого здоров’я, профілактичні гінекологічні огляди пройшли 552 жінки, зокрема цитологічні обстеження пройшла 441 пацієнтка. Це дозволило своєчасно виявити 117 випадків захворювань органів репродуктивної системи та 18 випадків підозри на онкопатологію. 

Пацієнтки, які потребували додаткового обстеження, направлені на подальші консультації до спеціалістів медичних закладів вторинної ланки та спеціалізованих закладів.

“Своєчасне проходження профогляду дозволяє виявити проблеми зі здоров’ям на ранніх стадіях, ще до розвитку злоякісних новоутворень, — на цьому етапі лікування найбільш ефективне аж до повного одужання”, - йдеться в повідомленні мерії. 

Раніше “Коментарі” писали, що в одеській мерії відбулася нарада, на якій обговорювався стан надання медичної допомоги в галузі туберкульозу та ВІЛ/СНІДу закладами охорони здоров'я міста Одеса. На ній були присутні представники Департаменту охорони здоров'я Одеської міської ради, КНП "Одеський обласний центр соціально значущих хвороб" Одеської обласної ради та медичних закладів міста.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися