В Одесі обговорили стан медичної допомоги в боротьбі з туберкульозом та ВІЛ/СНІДом

Кількість тестувань на ВІЛ у 2022 році збільшилась

В одеській мерії відбулася нарада, на якій обговорювався стан надання медичної допомоги в галузі туберкульозу та ВІЛ/СНІДу закладами охорони здоров'я міста Одеса. На ній були присутні представники Департаменту охорони здоров'я Одеської міської ради, КНП "Одеський обласний центр соціально значущих хвороб" Одеської обласної ради та медичних закладів міста.


Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.

Фахівці обговорили питання епідемічної ситуації щодо захворюваності на ВІЛ та туберкульоз в Одесі та стан проведення тестування на ВІЛ міськими закладами охорони здоров’я первинного та вторинного рівнів. Лікарі Одеського міського центру профілактики та боротьби з ВІЛ/СНІДом надали інформацію щодо поточного стану впровадження глобальної ініціативи Fast Track в Одесі, а також представили маршрут госпіталізації пацієнтів з підозрою на туберкульоз.

picture

Доступне обстеження на ВІЛ за допомогою експрес-тестів забезпечено в усіх міських медзакладах Одеси в межах реалізації Міської цільової програми протидії ВІЛ/СНІДу, туберкульозу, вірусним гепатитам та наркоманії "Прискорена відповідь Одеса" (Fast Track Odesa).

Попри воєнний стан, у 2022 році кількість тестувань на ВІЛ у медзакладах Одеси збільшилася на 3,2 тисячі, порівняно з 2021 роком, і склала 27615 обстежень. Антиретровірусну терапію безплатно в повному обсязі отримують як мешканці міста, так і внутрішньо переміщені громадяни з ВІЛ.

Нагадаємо, що понад 1600 одеситів взяли участь у європейському тижні тестування на ВІЛ.  З 15 по 19 травня 2023 року в Одесі було проведено Європейський тиждень тестування.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися