Ворожі ракетоносії заведені в пункти базування, однак ракетна небезпека висока – Наталя Гуменюк

На бойовому чергуванні одиниць немає

В Чорному морі ситуація залишається стабільно напруженою. Корабельне угрупування ворога наразі частково згорнуте, так сьогодні фіксується 5 кораблів в Чорному морі  і 1 – в Азовському. Усі ракетоносії заведені в пункти базування. Утім ракетна небезпека наразі оцінюється як висока. Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони Півдня України Наталя Гуменюк.

“Але це не відміняє ракетної загрози. Тому що  ми пам’ятаємо, що вони здатні наносити удари з використанням ракет морського базування,  в тому числі і з бухт Новоросійська, вони таку практику вже мають. Тому Генеральний штаб оцінює ракетну небезпеку як високу, але при цьому попереджає, що на бойовому чергуванні одиниць немає, і вірогідність застосування такої зброї все ж таки нижча”, – пояснила Наталя Гуменюк.

“Коментарі” писали, що наразі у Чорному морі на бойовому чергуванні немає ворожих одиниць, але російські окупанти продовжують атакувати морські шляхи, скидаючи в цьому напрямку керовані авіабомби, а також інші вибухові предмети або міни.

Нагадаємо, що 17 жовтня вночі ворог в черговий раз намагався атакувати Одеську область дронами-камікадзе типу Shahed-136. Хоча всі були збиті силами ППО, внаслідок падіння уламків було зруйновано будівлю в Одесі.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що Одещина знову опинилась під обстрілами російських окупантів. Ворог завдав комбінованого удару по південному регіону. Так, ворог випустив 33 засоби повітряного нападу. Військові збили 19 шахедів, а також 11 з 12 крилатих ракет “Калібр”. Втім, дві протикорабельні ракети “Онікс” завдали удару по готелю в морському порту Одеси.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися