Окупанти намагаються зірвати роботу “гуманітарного коридору”, – Наталя Гуменюк

Росіяни продовжують тероризувати міжнародні транспортні морські шляхи

Наразі у Чорному морі на бойовому чергуванні немає ворожих одиниць, але російські окупанти продовжують атакувати морські шляхи, скидаючи в цьому напрямку керовані авіабомби, а також інші вибухові предмети або міни. Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони Півдня України Наталя Гуменюк.

“Тим не менше, ми фіксуємо продовження активності тактичної авіації ворога в Чорному морі. Вони тероризують міжнародні транспортні морські шляхи, скидаючи в цьому напрямку керовані авіабомби, а можливо й інші якісь вибухові предмети або міни. Це такий спосіб, коли корабельне угрупування не може туди дістатися, а за допомогою авіації вони продовжують все ж таки намагання зірвати функціонування “гуманітарного коридору”, – зазначила Наталя Гуменюк.

Робота тимчасового коридору 

- 18 жовтня стало відомо, що до тимчасового експортного коридору рухаються ще два іноземні судна, а саме балкери AKSON SARA дедвейтом 33 тис. тонн та LOLO GATE дедвейтом 27,3 тис. тонн. Про це повідомили в порталі MarineTraffic.

- 10 жовтня стало відомо, що до портів Великою Одеси прямують ще два судна. Два балкери: IMPERATOR та WU YANG GLORY вже на підході до портів для загрузки. Про це повідомили у Центрі транспортних стратегій (ЦТС) 

- Балкер типу Panamax має дедвейт 82 тис. т, зайшов до українського порту під завантаження 12 жовтня. Судна RAMUS ТА BAHAR K дедвейтом 6 тис. т і 8,3 тис. т відповідно прослідували на вхід тимчасовим коридором 13 жовтня. Відомо також, що наразі суховантажі прямують до Італії, а балкер тримає курс до Туреччини.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися