Курс на порти Великої Одеси: два балкери прямують до Одещини

Вже 19 суден скористалися новим коридором на вхід до чорноморських портів України

Сьогодні, 10 жовтня стало відомо, що до портів Великою Одеси прямують ще два судна. Два балкери: IMPERATOR та WU YANG GLORY вже на підході до портів для загрузки. Про це повідомили у Центрі транспортних стратегій (ЦТС) 

Як зазначає відомство, судно WU YANG GLORY під прапором Ліберії курсує до Чорноморська, маршрут IMPERATOR під прапором Маршалових Островів поки що залишається невідомий. Разом вони можуть завантажити 19 тисяч тонн та 75,5 тисяч тонн відповідно.

“Це вже 18-те та 19-те судна, що скористалися тимчасовим коридором у Чорному морі, оголошеним Україною, на вхід до портів Великої Одеси", — йдеться у повідомленні відомства.

Робота тимчасового коридору

“Коментарі” писали, що два судна, які прибули на Одещину 1 жовтня, успішно покинули територіальні води України та вже дісталися моря Румунії. Про це повідомив керівник Моніторингової групи санкцій і свободи судноплавства Інституту Чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко

Нагадаємо, що 7 жовтня, два балкери, скориставшись тимчасовими коридором, зайшли до портів Великої Одеси. Відомо, що прибули два судна — SUPER HENRY ТА CASTOR. Про це повідомив очільник Моніторингової групи Інституту Чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко. 

Зазначимо, що з портів Великої Одеси вийшли три суховантажі. Одне судно було завантажене в порту “Південний”. Це китайське судно YING HAO. Наразі на ньому 60 тонн руди. Ще два судно вийшли з порту Чорноморська. AZARA (прапор Палау) і ENEIDA (Ліберія) перевозять зерно. Про це повідомили інтернет-видання “Думська”. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися