Інтернет буде: на Одещині до зими готують “Пункти незламності”

Для забезпечення інтернету в “Пунктах незламності” придбані станції “Старлінк”

Одеса та область готуються до зими та можливі відключення світла через обстріли енергетичної інфраструктури російськими окупантами. Тому, планується забезпечити пункти незламності в регіоні стабільним безпровідним інтернет-з'єднанням цього року.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Одеса розповів директор департаменту з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Одеської ОВА Сергій Готко.

“Для забезпечення інтернетом на пункти незламності були придбані станції “Старлінк”, оптиковолоконне обладнання та роутери. Хочу нагадати, що минулого року не на всіх пунктах працював інтернет. Проте цього року йому надано пріоритет, тому що багато хто навчається онлайн або користується інтернет-мережами для роботи”, – зазначив посадовець.

Окрім забезпечення інтернет-з'єднання, на додаток до пунктів незламності докупаються генератори, пічки-булер’яни, теплові гармати та твердопаливні котли, щоб забезпечити комфорт та безпеку громадян під час холодного сезону.

Раніше “Коментарі” писали, що Київ та Одеса — це два міста, які мають найбільші ризики під час опалювального сезону 2023-2024. На цьому наголосив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час обговорення в рамках головної дискусійної платформи країни BrainHub в Медіацентрі Україна – Укрінформ.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися