На Одещині до кінця року УДП зможе заощадити паливо на понад 2 млн євро

Наразі майже всі наші судна працюють з датчиками та системою передачі даних

За перше півріччя УДП витратило на паливо на 23% менше ніж за друге півріччя минулого року. На даний момент пароплавство вже заощадила понад 1,2 млн євро. Про це повідомив генеральний директор УДП Дмитро Москаленко.
В УДП зазначили, що показник тонна/кілометр цього року значно зріс, адже компанія перевозить більше, суттєво менше витрачаючи. Нещодавно, наприклад, з рейсу повернувся буксир, якій спалив на 16 тонн палива менше, ніж має бути за нормативом.

“Рік тому ми зруйнували інфраструктуру, яка використовувалася для злиття і вивозу палива. Почали обладнувати судна системами, які вимірюють розхід та в режимі онлайн передають інформацію в диспетчерську. Технічно це була дуже складна задача – у нас дуже старий флот”, - розповів Москаленко.

За словами керівництва компанії, систему неодноразово намагалися вивести з ладу, говорили, що встановлення датчиків негативно впливає на роботу двигунів.

“Наразі майже всі наші судна працюють з датчиками та системою передачі даних. При виході в рейс служба бункерування інструментально замірює залишок палива, аналогічна процедура при прибутті з рейсу. Під час рейсу моніторимо витрати в режимі онлайн”, - підкреслив генеральний директор.

Втім, в УДП розповіли, що цього року зафіксували один випадок, коли виникла нестача кількох тонн палива. Інцидент був пов’язаний з пошкодженням трубопроводу на судні. Дмитро Москаленко запевнив, що провели службове розслідування і все підтвердилось.

“Я дуже радий, що за рік ми не просто досягли значної економії на паливі. Ми повністю змінили корпоративну культуру. Змінили систему координат в головах людей”, - підсумував директор.

“Коментарі” писали, що з 1 вересня оклад судноводіїв зросте до 40 тис. грн, добові - до 210 євро. Плюс премії за перевиконання рейсового завдання, навчання кадетів та інші додаткові роботи. Таким чином, судноводії УДП на місяць зможуть заробляти понад 7 тисяч євро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися