На Одещині продовжується зариблення водойм: деталі

Всі особини марковані спеціальним барвником, щоб їх модна було відстежувати

Біля Вилкового відбулося зариблення акваторії української частини Дунаю червонокнижними видами осетрових риб. Так, цьогорічне зариблення стерляді прісноводної у кількості 1 тис. екз. та осетра руського – 1,5 тис. екз. відбулося відповідно до вимог українського законодавства та сучасних наукових рекомендацій. Про це повідомило Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області.


Вселення осетрових родини Acipenseridae – ще один крок до відновлення дунайської популяції осетрових. Всі особини марковані спеціальним барвником, що дасть змогу відстежувати їх в межах всієї доступної для них акваторії Дунаю та Чорного моря.

Збереженням осетрових “Всесвітній фонд природи Україна” займається понад п’ять років. Його проєкт “Життя дунайським осетровим” дозволив значно посилити цю роботу на державному рівні, запропонувавши основу для Плану дій щодо збереження осетрових риб в Україні на період до 2029 року.
Раніше “Коментарі” писали, що на Одещині розпочалося зариблення озер Ялпуг-Кугурлуй. Спеціалісти підкреслили, що в перший день вселено 193 800 екз. цьоголітки товстолоба. Середня наважка – 27,7 г. Про це повідомили в Одеському рибоохоронному патрулі.
Затримання браконьєрів

Інспектори Одеського рибоохоронного патруля виявили рибалку, який перевищив дозволену кількість знарядь лову. Про це повідомили у прес службі відомства. Загалом правопорушник рибалив восьма сітками, чим перевищив допустиму норму на 5 сіток, згідно додатку до промжурналу. Представники патрулю вилучили 32,7 кг риби: карась – 136 екз., тарань – 50 екз., лящ (мол.) – 20 екз., плоскирка – 19 екз., жерех – 6 екз., судак – 1 екз.

Житель Одеського регіону, не маючи відповідного дозволу та за допомогою заборонених знарядь лову, добув 44 особини цінних порід риб. Так, наразі відомо, що судом задоволено позов інспекції про стягнення майже 127 тисяч гривень за незаконний вилов риби. Браконьєр рибалив у рисовому каналі поблизу села Ліски Ізмаїльського району за 500 метрів від Державного кордону України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися