На Одещині браконьєр виловив 44 особини цінних порід риб: подробиці

Вилов відбувався за 500 метрів від Державного кордону України

Житель Одеського регіону, не маючи відповідного дозволу та за допомогою заборонених знарядь лову, добув 44 особини цінних порід риб. Про це повідомила Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу.

Так, наразі відомо, що судом задоволено позов інспекції про стягнення майже 127 тисяч гривень за незаконний вилов риби. Браконьєр рибалив у рисовому каналі поблизу села Ліски Ізмаїльського району за 500 метрів від Державного кордону України.

“По даному факту було відкрито кримінальне провадження, а 16 вересня набув законної сили вирок суду за цивільним позовом інспекції”, - йдеться в повідомленні екологічної інспекції. 

Затримання браконьєрів 

Ізмаїльські правоохоронці затримали двох браконьєрів, які у річці Дунай виловили червонокнижну рибу. Вони спричинили державі збитки на суму майже 200 тисяч гривень.

На території Регіонального ландшафтного парку "Тилігульський" - у Тилігульському лимані в районі села Гуляївка 29 серпня 2023 року, прикордонники зафіксували незаконний вилов водних біоресурсів. Затримали чоловіка, який здійснював незаконний лов риби на гумовому човні сітками без відповідного дозволу. 

"Коментарі" писали, що на Одещині поліцейські відправили на лаву підсудних жителя Подільського району, який займався незаконним виловом раків.

Крім того, зазначимо, що протягом доби інспектори Одеського рибоохоронного патруля склали 7 адмінпротоколів та вилучили понад 40 браконьєрських знарядь лову з Дністровського лиману. Про це повідомили в пресслужбі відомства.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися