На Дунаї браконьєри наловили червонокнижну рибу на понад 200 тисяч гривень

Правоохоронці вилучили у чоловіків човен з сіткою довжиною 320 метрів та незаконний улов вагою 16 кілограмів

Ізмаїльські правоохоронці затримали двох браконьєрів, які у річці Дунай виловили червонокнижну рибу. Вони спричинили державі збитки на суму майже 200 тисяч гривень.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції в Одеській області. 

Прикордонники виявили в Старостамбульському гирлі річки Дунай рибацький човен, у якому знаходилися двоє жителів міста Вилкове віком 29-ти і 35-ти років та виловлені ними чотири севрюги, що занесені до Червоної книги України. Правоохоронці вилучили у чоловіків човен з сіткою довжиною 320 метрів та незаконний улов вагою 16 кілограмів. Риба була випущена до водойми, а знаряддя лову і човен поміщені до камери схову речових доказів.   

За даним фактом дізнавачі відділення поліції № 1 Ізмаїльського районного відділу поліції  внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань  за ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України.  Йдеться про незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, що заподіяло істотну шкоду. В рамках провадження призначено судово-екологічну експертизу для встановлення точного розміру заподіяної державі шкоди, - йдеться в повідомленні. 

Після слідчих дій вирішуватиметься питання щодо повідомлення браконьєрам про підозру. Санкція статті передбачає покарання штрафом від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 17 тисяч до 51 тисячі гривень, або обмеженням волі на строк до трьох років. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на Одещині поліцейські відправили на лаву підсудних 44-річного жителя Подільського району, який займався незаконним виловом раків у період нересту. Тепер йому загрожує до 51 тисячі гривень штрафу або обмеження волі строком до 3 років. 






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися