Найпрестижніші райони для купівлі житла в Одесі

Переваги та недоліки усіх районів Одеси

Будь-яка людина, коли обирає квартиру, спочатку визначає район, у якому вона хотіла б жити. Критеріїв для вибору існує безліч: вартість житла, близькість до моря, до роботи, транспортна розв'язка, безпека тощо. “Коментарі підготували” свій рейтинг районів Одеси, завдяки якому можна дізнатися всі особливості, переваги та недоліки проживання в тому чи іншому районі.

Приморський район
Ціни на нерухомість у Приморському районі міста майже вдвічі перевищують вартість. Це плата за статус - близькість до моря. За словами одеситів, це найпрестижніший район міста, адже новобудови будуються на Французькому бульварі, в Аркадії, на Фонтанській дорозі та в центральній частині Одеси. В районі велика кількість зелених зон та парків, більшість університетів також знаходяться саме тут, а також бізнес-центри, офіси тощо. Місцевість чудово підійде студентам і активним людям.

Київський район
Більшість одеситів називають Київський район - “Таїрово”. Інфраструктура і транспортна розв'язка досить розвинені, в районі багато готелів, навчальних закладів, супермаркетів, лікарень. Відзначимо, що і до моря тут 15 хвилин. Ціни на квартири на 10-15% вище, ніж в середньому на ринку нерухомості. Але це пояснюється тим, що саме Київський район - лідер в Одесі по багатьом показникам, серед яких і екологія.

Пересипський район
Пересипський район - це північна околиця міста.  За різними даними тут проживає від 200 до 250 тисяч людей, саме тому його вважають найвіддаленішим, а також найбільш густонаселеним. Деякі одесити називають Пересипський район “містом в місті”, адже він віддалений від центру, що може забезпечити тишу та розмірений ритм життя. Транспорта розв’язка в районі дуже розвинена.  Дістатися можна без пересадки практично в будь-яку точку міста. Інше питання, що їхати доведеться годину, а може і два.
Водночас, репутація у Пересипського району - кримінальна. Хоча це скоріше легенда, ніж факт. За даними поліції за минулий рік у цій частині міста скоюється менше злочинів, ніж у центрі Одеси.
Зазначимо, що більшу частину району становить приватний сектор із малоповерховими будівлями, але якщо ви любитель багатоповерхівок, то вони також тут знайдуться. Зазначимо, що до моря жителям району 10 хвилин пішки, тому сімейним парам з дітьми, Пересипський район буде до вподоби.

Хаджибейский район
Якщо хтось не знав, то раніше Хаджибейський район був Малиновським. Нещодавно його перейменували, але сьогодні мова піде не про це, а про комфортні умови для життя в даному районі міста. Одразу зазначимо, що це єдиний район, який не має виходу до моря, але транспортна розв’язка дозволить вам за 15 хвилин дістатися центру. Новобудови в Хаджибейському районі Одеси з'являються замість старих будинків і колишніх промислових підприємств, адже їх тут доволі багато. На жаль, за розвитком цей район міста поки що програє іншим частинам Одеси, тому перебуває на останньому місці в нашому рейтингу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися