В Одесі працює центр, який допоможе оформити пенсії, пільги і виплати військовослужбовцям

Організація розташована поруч з Центром надання адміністративних послуг на Косівській вулиці, 2д

В Одесі запрацювала комунальна установа “ХАБ Ветеран”, яка  працює для тих, хто повернувся з фронту, для родичів загиблих героїв, для членів сімей військовослужбовців, – тих, хто потребує оформлення документів і отримання пільг та грошових виплат. Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна розповів директор комунальної установи "Сервісний офіс "ХАБ Ветеран" Олександр Коровай.

“Зараз саме той час, коли треба було відкритися для захисників та членів їхніх сімей – щоб всі послуги були в одному місці”, – зазначив колишній військовослужбовець, який зараз став директором "ХАБ Ветеран".

В штаті фронт-офісу “ХАБ Ветеран” працюють юристи, психологи та соціальні робітники. Частина з них – ветерани, які самі були на фронті і добре розуміють проблеми військовослужбовців: від пошуку роботи, оформлення виплат і отримання статусу учасника бойових дій. Крім того, в новому фронт-офісі можна оформити пенсії і пільги.

“Ми знаходимося на постійному зв’язку з нашими центрами зайнятості і з іншими закладами, які необхідні всім, хто повернувся з фронту. Зараз ми ще добираємо персонал, скоро буде створено гарячу лінію, на яку можна буде зателефонувати і записатися до необхідних спеціалістів. Але вже працюємо, приходьте до нас на Косівську вулицю, 2д – ми знаходимося поруч з Центром надання адміністративних послуг”, – підсумував Олександр Коровай.

“Коментарі” писали, що в Одесі з початку повномасштабного вторгнення на базі психоневрологічних лікарень пройшли реабілітацію понад 1000 військовослужбовців. Крім того, лікарі регулярно виїжджають до військових частин, щоб працювати з тими, хто потребує психологічної та психіатричної підтримки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися