Кількість мін в Чорному морі може сягати десятків тисяч

Багато мін було викинуто течією в Чорне море після підриву Каховської ГЕС

Деякі військові зазначають, що зараз у Чорному морі знаходиться десятки тисяч мін. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив капітан 1 рангу запасу, ексзаступник начальника штабу ВМС ЗСУ Андрій Риженко. За його словами, дуже багато мін там з'явилося ще протягом Першої та Другої світових війн та в радянський період.

"Дуже багато мін було викинуто течією в Чорне море після підриву Каховської ГЕС, тому що супротивник по лівому березі Дніпра поставив багато мін, і вони опинились в Чорному морі".

“Коментарі” писали, що російські окупанти наразі згорнули своє корабельне угрупування у Чорному морі. Як зазначають військові, головна причина - це шторм та мінлива погода. Втім, рівень ракетної небезпеки залишається високим. Окупанти можуть застосувати "Калібри" навіть з бухти. Про це в ефірі національного телемарафону повідомила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

Нагадаємо також, що у чорноморській акваторії Румунії заплановано проведення тренувань з протимінної безпеки, що є частиною цьогорічних навчань серії "Сі Бриз - 2023" — "Шторм Бриз". Ці навчання ставлять за мету забезпечення безпеки цивільного судноплавства та мінної безпеки у Чорному морі. Про це повідомляє пресслужба Військово-Морських Сил Збройних Сил України.     

Раніше “Коментарі” повідомляли, що Одещина знову опинилась під обстрілами російських окупантів. Ворог завдав комбінованого удару по південному регіону. Так, ворог випустив 33 засоби повітряного нападу. Військові збили 19 шахедів, а також 11 з 12 крилатих ракет “Калібр”. Втім, дві протикорабельні ракети “Онікс” завдали удару по готелю в морському порту Одеси.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися