В Чорному морі пройдуть протимінні тренування за участю ВМС України

До цих навчань долучаться міжнародні партнери України та країни Чорноморського регіону

Наступного тижня у чорноморській акваторії Румунії заплановано проведення тренувань з протимінної безпеки, що є частиною цьогорічних навчань серії "Сі Бриз - 2023" — "Шторм Бриз". Ці навчання ставлять за мету забезпечення безпеки цивільного судноплавства та мінної безпеки у Чорному морі.

Про це повідомляє пресслужба Військово-Морських Сил Збройних Сил України.          

До участі у цих міжнародних навчаннях долучаться не лише Україна, США та Румунія, але й держави-партнери, включаючи Великобританію та країни Чорноморського регіону. Ці заходи свідчать про системну підтримку України союзниками та партнерами у регіоні, а також про спільне бачення щодо розв'язання проблем мінної небезпеки в Чорному морі.

Ці навчання є важливим кроком у забезпеченні національної безпеки та підготовці особового складу Військово-Морських Сил Збройних Сил України до викликів сучасності. Вони є частиною комплексної роботи, яка проводиться завдяки партнерам і наполегливості українських військових моряків.

Нагадаємо, що одеський еколог та засновник ГО “Зелений лист Владислав Балінський провів власне обстеження. Активіст хотів перевірити на яких пляжах Одеси є протимінні сітки. 3 вересня Балінський перевірив частину узбережжя – від Собачого пляжу до Лагуни. Протимінні сітки він виявив лише на двох пляжах – Caleton та інклюзивному.

Також зазначимо, гарантій, що після перевірки одеських пляжів буде забезпечена мінна безпека, немає. Згідно з наказом міністерства внутрішніх справ про охорону життя на водних об’єктах, перед відкриттям кожен пляж має мати паспорт акваторії, акт обстеження, акт усунення небезпечних предметів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися