Кораблі РФ в Чорному морі: скільки ракет на борту

Для виведення ракетоносія в Чорне море ворогові потрібно 2-3 години

Сьогодні у Військово-морські сили України повідомили, що станом на 10.30 в Чорному морі на бойовому чергуванні знаходиться 4 ворожих кораблі. Крім того, ворожі кораблі також є в  Середземному морі, зокрема один із них має 1 носій крилатих ракет "Калібр", загальний залп до 8 ракет.

Крім того, у ВМС повідомили, що за добу, в інтересах рф, прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили:

до Азовського моря – 19 суден, з них 5 рухалось з протоки Босфор;

до Чорного моря - 15 суден, з них 2 продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

“РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря”, - йдеться в повідомленні військових.

“Коментарі” писали, що російські окупанти наразі згорнули своє корабельне угрупування у Чорному морі. Як зазначають військові, головна причина - це шторм та мінлива погода. Втім, рівень ракетної небезпеки залишається високим. Окупанти можуть застосувати "Калібри" навіть з бухти.

Нагадаємо також, що деякі військові зазначають, що зараз у Чорному морі знаходиться десятки тисяч мін. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив капітан 1 рангу запасу, ексзаступник начальника штабу ВМС ЗСУ Андрій Риженко. За його словами, дуже багато мін там з'явилося ще протягом Першої та Другої світових війн та в радянський період.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що Одещина знову опинилась під обстрілами російських окупантів. Ворог завдав комбінованого удару по південному регіону. Так, ворог випустив 33 засоби повітряного нападу. Військові збили 19 шахедів, а також 11 з 12 крилатих ракет “Калібр”. Втім, дві протикорабельні ракети “Онікс” завдали удару по готелю в морському порту Одеси.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися